Za skupine

SPUST po MURI, znamenitosti Prlekije in kulinarika pri nas

Praznovanja

birme, rojstni dnevi, drugo - posebaj za vas

Kolesarjenje

z zemljevidi po ravninah Pomurja

Vinska kraljica SLO

iz turistične kmetije Na koncu vasi

Terme BANOVCI - Panonske terme

Vpis:Suzana KOLBL /

Opisne besede: terme, terme3000, radenci, banovci, lendava, moravske toplice, ptuj


Terme BanovciVir: Terme Banovci - na internetu
ZAKAJ PREŽIVETI SVOJ ODDIH V TERMAH BANOVCI

Terme Banovci ležijo sredi zelenih polj, izven industrijskega središča. Nedaleč stran se nahajajo vinogradi, ki prav jeseni kažejo svojo najlepšo podobo. Znano je, da tod v Prlekiji živijo preprosti ljudje, a odprtih src in nasmejanih obrazov. Okoliške znamenitosti: mlin in brod na Muri, vinogradi in vinske kleti, čebelarski muzej, lončarstvo, kasaške dirke, mlin na veter, kulinarika…, sprehajanje in kolesarjenje, razgibavanje v vodi in na suhem so primerna oblika rekreacija za vsa življenska obdobja. Za rekreativne kolesarje priporočamo vožnjo po Panonskih ravnicah, za bolj aktivne pa vožnjo po Jeruzalemskih vinorodnih gričih. 
Izletniška kmetija
"Na koncu vasi"

v neposredni bližini Term Banovci CVEN - 6km

K prijetni in zdravilni osvežitvi v sproščenem okolju vas vabi vodni svet Term Banovci.
Ko telo objame prijetno topla voda in ga nežno prepoji s svojimi zdravilnimi sestavinami, se zdravju pridruži popolna sprostitev.

V banovskih vrelcih je zajeto zdravje
Zdravilni vrelci so Banovcem podarili termomineralno vodo, bogato s fluoridom. Izvira iz globine 1700 m in ima temperaturo 60° C do 68° C. Zaradi številnih blagodejnih vplivov vas prijetno sprosti in podari zdravje. Banovska voda je priznano naravno zdravilno sredstvo. Najbolj učinkovita je pri zdravljenju bolezni, poškodb in pooperacijskih stanj po posegih na okostju, sklepih in mišičju.

Terme Banovci imajo skoraj 2.000 m2 vodnih površin s slapovi, tobogani, podvodnimi masažami, whirpooli in vrelci, ter svetlobne in zvočne efekte.

Za radoživo otroško igro ali doživetje vodne sprostitve in miru.
Kopate se lahko v treh zunanjih in notranjem bazenu s termalno vodo (34° − 38° C), v plavalnem bazenu z navadno vodo, v bazenu s toboganom ter otroškem bazenu. V kampu Sončni gaj je termalni bazen, kjer se sončnim žarkom in zdravilni vodni osvežitvi lahko predajo nudisti. V kompleksu savn si boste okrepili telo in imunski sistem ter se prijetno sprostili. Protrol je ekstremno finska savna, Črna kühja je običajna finska savna, Zelhenca je sprostitvena finska savna, v Sopotu pa boste uživali v oblakih pare turške savne.